•   Kveldsro terrasse 8, 1368 Stabekk
  •  67 11 54 80
  •   post@libra-helse.no
 
  • Register
 
Login
   Search
Libra helse og kosthold
  • Om Libra
    • -Historien
    • -Konseptet
    • -Kursledere
    • -Voksenopplæring
    • -Gode grunner til å velge Libra
    • -Attføring
  • Kurs
    • -Finn ditt kurs
    • -Ned i vekt - grunnkurs
    • -Ned i vekt - videregående
    • -Ned i vekt - dropp inn
    • -Ned i vekt - maxikurs
    • -Stabiliseringskurs
    • -Vennekurs
    • -Personlig veiledning
    • -Ditt eget slankekurs
    • -Nett og telefonkurs
    • -Bedriftskurs
    • -E-læring - helse og kosthold
    • -Livsstilsendring på vei mot jobb
  • Oppskrifter
    • -Frokost
      • --Grøt og frokostblandinger
      • --Pålegg
    • -Lunsj og småretter
      • --Omeletter
      • --Smørbrød
      • --Salater
      • --Tapas
    • -Middag
      • --Supper
      • --Vegetarisk
      • --Fisk og skalldyr
      • --Kylling og fjærkre
      • --Kjøtt
      • --Pizza og paier
      • --Middagstilbehør
    • -Sauser og dressinger
      • --Kalde
    • -Baking
      • --Brød og rundtstykker
      • --Kaker
    • -Desserter
      • --Frukt og bær
      • --Fromasj og mousse
      • --Pudding og gele
      • --Is og sorbet
      • --Dessertkaker
  • Mat og helsetips
    • -Mat og helse
    • -Nyttige nettsider
    • -Aktuelle tester
    • -Helsenytt
    • -Kostholdsplanleggeren
    • -Libras årshjul
    • -Sunn livsstil
  • Blogg
    • -Suksesshistorier
  • Produkter
  • Kontakt oss

Laks og scampi på spyd med lun kesamsaus

Gi din stemme:
     
   

En frisk og spennende festmiddag.

Antall porsjoner: 4

700 g laksefilet
12 stk. rå scampi
Marinade:
Skall og saft av en 1 stk. lime
1 ss olje
3 ts tikka masala saus curry paste
3 båt hvitløk
2 ss frisk ingefær
Saus:
Skall av scampi
½ stk. løk
2 ts smør
4 dl fiskebuljong (utblandet)
½ beger kesam orginal


Ha finrevet skall av en lime og saften i en middels stor bolle. Tilsett olje, Tikka Masala Currypaste (her finnes det mange typer og merker på markedet, start gjerne med en mild type) finhakket hvitløk og ca. 2 cm finraspet ingefær. Rør det hele godt sammen. Rens scampiene, lag et snitt langs med ryggen og fjern den sorte strengen. Tilsett rensede scampi (husk å ta vare på skallet til sausen) og laks i terninger på ca 3 x 3 cm. La scampi og laks stå i marinaden på kjøkken benken i ca. en halv time eller i kjøleskap i noe lengre tid.
Skrap av overflødig marinade og tre laks og scampi på grillspyd. Stekes i 10 minutter midt i ovnen ved 200 ºC.
Saus:
Tilsett finhakket løk og skallet av scampiene i en kjele med smør og la det surre på middels varme til løken er blank og myk og scampiskallet har endret farge. Tilsett kyllingbuljong og det som er igjen av marinaden, la det hele stå og småkoke i ca. 5 minutter.
Sil kraften og ha den tilbake i kjelen. La den få et raskt oppkok. Ta kjelen av varmen og tilsett kesamen under omrøring like før servering. Sausen serveres lun til grillspydet med ris og kokte eller stekte grønnsaker.


Kilde: Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Tips om denne oppskriften

© 2021 Libra Helse og Kosthold : Terms Of Use : Privacy Statement
Libra Helse og Kostholdsorganisasjon
© 2021 Libra Helse og Kosthold