Libras oppskrifter

Grove horn

Gi din stemme:
   

Til brødmåltid, i matpakken eller som tilbehør til suppe. Fine å fryse.

Antall porsjoner: 16

5 dl temperert væske
1 pakke tørrgjær
2 ss olje
400 g fin sammalt hvete (ca 7,5 d)
250 g hvetemel (ca 4,5 dl)
1/2 - 1 ts salt
evt. 1 ss tørket krydder, f.eks. oregano, pizzakrydder e.l.


Løs gjæren opp i den tempererte væsken. Tilsett olje og deretter mel, salt, krydder. Elt deigen godt, helst i en kjøkkenmaskin.
Dekk deigen med plast, sett den lunt og la den heve til ca dobbelt størrelse.
Del deigen i to like store deler. Kjevle hver del til en stor rund sirkel med en diameter på mellom 30 og 40 diameter. Del deigen i 8 deler (omtrent som man deler en pizza) og rull hver del sammen. Begynn ytterst og rull innover. Spissen må ligge på undersiden.
La hornene heve til dobbelt størrelse. Pensle med melk før de stekes i ca. 12-14 minutter ved 240 grader midt i ovnen.

Text/HTML