Libras oppskrifter

Gresk spinatpai

Gi din stemme:
   

Deilig pai for alle som er glade i spinat. Passer godt på tapasbordet.

Antall porsjoner: 4

Ca. 1 kg frisk spinat eller 1,5 pk. frossen spinat (675 g)
1 stor løk eller 2 små (ca. 200 g)
1 middels purre
2 fedd hvitløk
6 ss frisk dill
4 ss bladpersille
300 g fetaost
3 -4 egg
1 ts spisskummen
salt/pepper
6 flak filodeig
25 g smør
2 ss melk


Tin filodeigen som anvist på pakken og sett på stekeovnen. Hakk løk og hvitløk og skjær purren i ringer. Varm olivenolje i en gryte, tilsett løkblandingen og surr til det blir blankt.

Skyll spinaten grundig og skjær bort stilker og bladnerver. Grovhakkes. Legg spinaten i løkblandingen og stek alt videre til spinaten faller sammen. Bruker du frossen spinat tines den. Hell fra evt. væske før du tilsetter den til løkblandingen. Bland godt.

Ha alt over i en bolle. Tilsatt hakket dill og persille og smuldret fetaost.
Visp sammen egg, salt pepper og spisskummen og bland det i fyllet.

Smelt margarin og ha i melk. Arbeid med et deigflak om gangen, og la de andre være dekket av et klede. Kle en smurt ildfastform (25 x 30 cm) med deigflak og la kantene henge utover siden på formen. Pensle godt med blandingen av melk og margarin. Gjør det samme med de neste to flakene. Legg fyllet i formen. Pensle alle deigkantene godt og brett dem over fyllet. Pensle de siste filoflakene og legg dem som lokk på paien. Pensle toppen. Stikk 6-8 hull i lokket.
Stek paien ved 200 C på nederste rille i ca 45 minutter til den er gyllen. Paien kan serveres varm eller kald med gresk salat til.

Text/HTML