Libras oppskrifter

Pizzasnurrer

Gi din stemme:
   

Kjempegode og smakfulle pizzasnurrer.

Antall porsjoner: 16

Gjærdeig:
1/2 pakke gjær
3 dl lunkent vann
1 ss olje eller flytende margarin
1/2 ts salt
1 1/2 dl sammalt hvete, grov
ca 6 dl hvetemel (evt. litt mer sammalt hvetemel)


Fyll
1 1/2 dl cottage cheese
2 ss olje
1 rød chili, finhakket (uten frø)
15 marinerte soltørkede tomater, grovhakket
1 1/2 ts pizzakrydder/timian/oregano
15 store hakkede basilikumblader, eller 2 ts tørket basilikum
2-3 fedd hvitløk, finhakket (kan sløyfes)
1 dl pinje-/solsikkekjerner (kan sløyfes)
2 dl halvfet hvitost, revet


Gjærdeig
Smuldre gjæren i en bakebolle, tilsett litt av den lunkne væsken og rør ut gjæren. Hell i resten av væsken, salt og olje. Rør inn det grove melet før det fine og elt deigen jevn og smidig slik at den slipper redskap og bolle. Dekk bakebollen med et håndkle eller plastfolie og la den heve til dobbel størrelse.

Fyll
Ha cottage cheese i en bolle og rør inn oljen. Bland inn chili, soltørkede tomater, krydder/urter og eventuelt hvitløk.

Trill ferdig hevet deig til en pølse på ca. 30 cm. Kjevle den ut til et rektangel på ca. 30 x 35 cm. Stryk fyllet jevnt utover deigen. Dryss eventuelt pinje-/solsikkekjerner og revet ost over. Rull deigen fast sammen til en pølse fra den lengste siden. Del den i 16 like store biter.
Knip den ene snittflaten på pizzasnurren godt sammen og sett denne siden ned på bakepapir på en bakeplate, så renner ikke fyllet ut.

Dekk pizzasnurrene med plast og la dem heve til dobbel størrelse eller til et lett fingertrykk går langsomt tilbake.
Stek pizzasnurrene på 220 grader midt i ovnen i ca 20 minutter.

Oppskrift og foto: Kokebok for alle fra Helsedirektoratet.

Text/HTML