Libras oppskrifter

Byggrynslapper

Gi din stemme:
   

Opp gjennom historien har bygg vært kjent for å gi kraft og styrke.

Antall porsjoner: 8

35 g tørre byggryn
eller 60 g som har ligget i bløt
1,5 dl fibramel
eller sammalt hvete, finmalt
1,5 dl ekstra lettmelk
2 egg
1/2 ts salt
1,5 ts bakepulver
1 ss sukrin eller annet kunstig søtstoff
1 ss nøytral olje


Legg byggryn i bløt over natten.
Ha mel, salt, sukrin og bakepulver i en bolle. Tilsett melk og rør godt slik at det ikke er noen klumper. Rør inn egg og olje. Tilsett tilslutt byggrynene. La røren svelle i ca 20 minutter.

Stek lappene i en telefonpanne. Server med syltetøy med lite sukker.
Oppskriften gir 8 stk lapper.

Foto: Studio Kex

Text/HTML