Libras oppskrifter

Grove horn med ost og skinke

Gi din stemme:
   

Supre til matpakken!

Antall porsjoner: 16

3 dl melk, helst skummet eller ekstra lett
½ pk gjær
½ ts salt
2 ss olje
4 dl sammalt hvete, grov
ca 3 dl siktet hvetemel

8 skiver kokt skinke
160 g revet mager hvit ost


Varm melken til fingervarm (37 °C). Smuldre gjæren i en bake bolle, og løs den opp med litt av den lunkne melken. Tilsett salt, olje og sammalt mel, og rør dette godt sammen. Tilsett hvetemel til deigen blir smidig og slipper bake bollen. Ha deigen ut på bordet og elt godt i noen minutter. Tilsett eventuelt litt mer mel, men pass på at deigen ikke blir for hard.

Sett deigen til heving på et lunt sted i ca 30 minutter.

Del deigen i to og kjevle ut til to runde leiver, ca 30 cm i diameter. Bruk så lite utbakingsmel som mulig. Del hver leiv i åtte like store spisser. Legg ½ skive kokt skinke ytterst ved hver spiss (ytterst av leiven). Strimle gjerne skinken. Ha over litt revet ost, omtrent 10 g. Rull dem så sammen fra ytterkanten. Klem sammen litt ved endene, slik at ikke den smeltede osten renner ut.

Legg hornene på et stekebrett med bakepapir, og krum dem litt. Etterhev hornene i ca 15-20 minutter.

Pensle hornene med sammenvispet egg, og strø over noen linfrø. Stekes midt i ovnene ved 240 °C, i ca 10 minutter. Avkjøl på rist.

Text/HTML