Libras oppskrifter

Knekkebrød

Gi din stemme:
   

Disse knekkebrødene er det lett å bli ”hekta” på. Morsomt er det også med hjemmelagde knekkebrød.

Antall porsjoner: 1

3 dl grovt sammalt rug
3 dl lettkokte havregryn
3 dl havrekli
3 dl gresskar- eller solsikkekjerner
1 ½ dl kruskakli
1 ½ dl knuste linfrø
1 ½ dl sesamfrø
2 ts salt
10 ½ dl vann


Ha alle ingrediensene i en stor bakebolle, og rør alt godt sammen. La røren svelle i 15 minutter. Legg bakepapir på 3 eller 4 stekeplater. Fordel røren og bre den tynt utover med slikkepott.
La brettene stekes med varmluft ved 170°C i 10 minutter. Ta så ut brettene og del opp knekkebrødene med et pizzahjul. Sett brettene tilbake i ovnen, og stek videre i 60 minutter. La ovnsdøren stå på gløtt de siste 15 minuttene.

Varier gjerne blandingen av fiber/mel, nøtter, frø, krydder og urter. Bruk gjerne
sesamfrø med skall, da vil knekkebrødet få et høyere innhold av kalsium!

Kilde: Libra Helse og Kosthold
Foto: Studio Kex

Text/HTML