•   Kveldsro terrasse 8, 1368 Stabekk
  •  67 11 54 80
  •   post@libra-helse.no
 
  • Register
 
Login
   Search
Libra helse og kosthold
  • Om Libra
    • -Historien
    • -Konseptet
    • -Kursledere
    • -Voksenopplæring
    • -Gode grunner til å velge Libra
    • -Attføring
  • Kurs
    • -Finn ditt kurs
    • -Ned i vekt - grunnkurs
    • -Ned i vekt - videregående
    • -Ned i vekt - dropp inn
    • -Ned i vekt - maxikurs
    • -Stabiliseringskurs
    • -Vennekurs
    • -Personlig veiledning
    • -Ditt eget slankekurs
    • -Nett og telefonkurs
    • -Bedriftskurs
    • -E-læring - helse og kosthold
    • -Livsstilsendring på vei mot jobb
  • Oppskrifter
    • -Frokost
      • --Grøt og frokostblandinger
      • --Pålegg
    • -Lunsj og småretter
      • --Omeletter
      • --Smørbrød
      • --Salater
      • --Tapas
    • -Middag
      • --Supper
      • --Vegetarisk
      • --Fisk og skalldyr
      • --Kylling og fjærkre
      • --Kjøtt
      • --Pizza og paier
      • --Middagstilbehør
    • -Sauser og dressinger
      • --Kalde
    • -Baking
      • --Brød og rundtstykker
      • --Kaker
    • -Desserter
      • --Frukt og bær
      • --Fromasj og mousse
      • --Pudding og gele
      • --Is og sorbet
      • --Dessertkaker
  • Mat og helsetips
    • -Mat og helse
    • -Nyttige nettsider
    • -Aktuelle tester
    • -Helsenytt
    • -Kostholdsplanleggeren
    • -Libras årshjul
    • -Sunn livsstil
  • Blogg
    • -Suksesshistorier
  • Produkter
  • Kontakt oss

Ovnsbakt torsk med tomat og basilikum

Gi din stemme:
     
   

Nydelig mat til hverdag og fest

Antall porsjoner: 4

Med bacalao tenker vi gjerne på den tradisjonelle gryten med klippfisk, tomater, poteter og løk. Bacalao er spansk og betyr egentlig torsk og her har vi brukt fersk torsk sammen med bacalaoingrediensene.

600 g torskefilet
400 g potet
2 stk sjalottløk
4 fedd hvitløk
0,5 dl olivenolje
1 ts tomatpuré
1 boks hermetiske tomater
20 stk oliven, grønn
0,25 ts kajennepepper
1 håndfull basilikum, frisk
salt og pepper


Sett stekeovnen på 150 grader.
Kok poteter og skjær dem i skiver.
Skjær torskefileten i biter.
Surr skivet sjalottløk og hvitløk i olivenolje til løken er myk.
Tilsett tomatpuré og la den surre godt og bland sammen med løken før du tilsetter hermetiske tomater og oliven.
Kok sausen i 5 minutter. Smak til med salt, kajennepepper og grovmalt pepper, og vend inn basilikumbladene.
Legg poteter, saus og torsk lagvis i en ildfast form og bak den i stekeovn ved 150 grader i ca. 20 minutter.
Server med brød som tilbehør

Kilde: www.godfisk.no

Fotograf: Terje Svendsen

Tips om denne oppskriften

© 2021 Libra Helse og Kosthold : Terms Of Use : Privacy Statement
Libra Helse og Kostholdsorganisasjon
© 2021 Libra Helse og Kosthold