Enkel og god
Antall porsjoner: 650 g gjær
2 dl skummet melk
1 ss kesam (8% fett)
1 dl finklippet kruspersille
250-300 g grovbakstmel
1/2-1 ts salt
Fyll:
1 beger smøreost (valgfri smak)
50 g mager fetaost, smuldret
1 liten purre, i ringer
agurk eller squash, reddiker, cherrytomater, eventuelt
reker til pynt
Rør ut gjæren i lunken melk, eller i melet hvis du bruker
tørrgjær. Ha i kesam, kruspersille, grovbakstmel og salt,
og bland godt. Deigen skal være litt klissete.
Smør en rund kakeform (24 cm) og dekk bunnen med halvparten av deigen. Legg smøreost, fetaost og purre over og legg resten av deigen på toppen.
La deigen heve i 1/2 til 1 time. Stek ved 225 C på nederste rille i 25 minutter.
Server ostepaien helst lunken. Pynt gjerne med agurk eller squashskiver rundt kanten. Legg reddiker i skiver, eventuelt en blanding av reddiker og cherrytomater på
toppen.
Bruk en tannstikker i cherrytomatene. Bruker du rekeost inni kaken, er det også fint å pynte med rensede reker.
Kilde: Libra Helse og Kosthold
Foto: Alexander Hagstadius