•   Kveldsro terrasse 8, 1368 Stabekk
  •  67 11 54 80
  •   post@libra-helse.no
 
  • Register
 
Login
   Search
Libra helse og kosthold
  • Om Libra
    • -Historien
    • -Konseptet
    • -Kursledere
    • -Voksenopplæring
    • -Gode grunner til å velge Libra
    • -Attføring
  • Kurs
    • -Finn ditt kurs
    • -Ned i vekt - grunnkurs
    • -Ned i vekt - videregående
    • -Ned i vekt - dropp inn
    • -Ned i vekt - maxikurs
    • -Stabiliseringskurs
    • -Vennekurs
    • -Personlig veiledning
    • -Ditt eget slankekurs
    • -Nett og telefonkurs
    • -Bedriftskurs
    • -E-læring - helse og kosthold
    • -Livsstilsendring på vei mot jobb
  • Oppskrifter
    • -Frokost
      • --Grøt og frokostblandinger
      • --Pålegg
    • -Lunsj og småretter
      • --Omeletter
      • --Smørbrød
      • --Salater
      • --Tapas
    • -Middag
      • --Supper
      • --Vegetarisk
      • --Fisk og skalldyr
      • --Kylling og fjærkre
      • --Kjøtt
      • --Pizza og paier
      • --Middagstilbehør
    • -Sauser og dressinger
      • --Kalde
    • -Baking
      • --Brød og rundtstykker
      • --Kaker
    • -Desserter
      • --Frukt og bær
      • --Fromasj og mousse
      • --Pudding og gele
      • --Is og sorbet
      • --Dessertkaker
  • Mat og helsetips
    • -Mat og helse
    • -Nyttige nettsider
    • -Aktuelle tester
    • -Helsenytt
    • -Kostholdsplanleggeren
    • -Libras årshjul
    • -Sunn livsstil
  • Blogg
    • -Suksesshistorier
  • Produkter
  • Kontakt oss

Libras beste fiskesuppe

Gi din stemme:
     
   

Dette er en fiskesuppe som er rik på smak.

Antall porsjoner: 4

1 middels løk, finhakket
1-2 fedd hvitløk, presset
1/2 ts skjærgårdskrydder
1 ss olje
2 gulrøtter, i små terninger
1 bit sellerirot, i små terninger
1 middels purre i ringer
1 liten fennikel, i strimler
8 – 9 dl fiskekraft evt. vann og 2 terninger fiskebuljong
1 beger (3 dl) Créme fraiche, lett
1-2 ts maisenna
600 g blandet fiskefilet, for eksempel torsk og laks, i store terninger
200 g reker (ikke nødvendig)
2-3 ss hakket persille
2-3 ss hakket dill
Salt og pepper


Skjær opp alle grønnsakene samt fisken og legg til side. Varm oljen i en gryte og tilsett løk, hvitløk og skjærgårdskrydder. Surr til løken er blank. Tilsett resten av grønnsakene (ikke dill og persille), fiskekraften og boksen med créme fraiche. Småkok 5 – 6 minutter til grønnsakene er nesten møre. Synes du at suppen er litt tynn, kan du røre et par teskjeer maisennamel ut i litt vann og tilsette. Kok opp igjen mens du rører. Tilsett fisken og la suppen trekke på lav varme til fisken er ferdigkokt – tar bare noen få minutter. Ønsker du å ha reker i suppen, tilsettes det nå. Suppen skal ikke koke etter at rekene er i. Smak til med salt, pepper og evt. litt mer skjærgårdskrydder. Dryss med persille og dill før servering.

Server suppen med en skive godt grovbrød eller et grovt rundstykke til.

Kilde: Libra Helse og Kosthold

Tips om denne oppskriften

© 2018 Libra Helse og Kosthold : Terms Of Use : Privacy Statement
Libra Helse og Kostholdsorganisasjon
© 2018 Libra Helse og Kosthold