•   Kveldsro terrasse 8, 1368 Stabekk
  •  67 11 54 80
  •   post@libra-helse.no
 
  • Register
 
Login
   Search
Libra helse og kosthold
  • Om Libra
    • -Historien
    • -Konseptet
    • -Kursledere
    • -Voksenopplæring
    • -Gode grunner til å velge Libra
    • -Attføring
  • Kurs
    • -Finn ditt kurs
    • -Ned i vekt - grunnkurs
    • -Ned i vekt - videregående
    • -Ned i vekt - dropp inn
    • -Ned i vekt - maxikurs
    • -Stabiliseringskurs
    • -Vennekurs
    • -Personlig veiledning
    • -Ditt eget slankekurs
    • -Nett og telefonkurs
    • -Bedriftskurs
    • -E-læring - helse og kosthold
    • -Livsstilsendring på vei mot jobb
  • Oppskrifter
    • -Frokost
      • --Grøt og frokostblandinger
      • --Pålegg
    • -Lunsj og småretter
      • --Omeletter
      • --Smørbrød
      • --Salater
      • --Tapas
    • -Middag
      • --Supper
      • --Vegetarisk
      • --Fisk og skalldyr
      • --Kylling og fjærkre
      • --Kjøtt
      • --Pizza og paier
      • --Middagstilbehør
    • -Sauser og dressinger
      • --Kalde
    • -Baking
      • --Brød og rundtstykker
      • --Kaker
    • -Desserter
      • --Frukt og bær
      • --Fromasj og mousse
      • --Pudding og gele
      • --Is og sorbet
      • --Dessertkaker
  • Mat og helsetips
    • -Mat og helse
    • -Nyttige nettsider
    • -Aktuelle tester
    • -Helsenytt
    • -Kostholdsplanleggeren
    • -Libras årshjul
    • -Sunn livsstil
  • Blogg
    • -Suksesshistorier
  • Produkter
  • Kontakt oss

Kirstens kyllinggryte

Gi din stemme:
     
   

Dette er en lettlaget gryterett som passer like godt til gjester som til vanlig middag

Antall porsjoner: 4

600 g kyllingfilet – ca 4 stk
1 – 2 ss olje
1/2 stor eller 1 liten rød paprika
1/2 stor eller 1 liten grønn paprika
1 purre
200-250 g squash
300 g sjampinjong
1 1/2 l hønsebuljongterning
6 - 7 dl vann
1 eggeglass hvitvin eller tørr sherry (kan sløyfes)
3 fedd hvitløk, presset
1-2 ss soyasaus
1/2 -1 ts chilipasta
lys maisennajevning

Tilbehør:
Kokt basmatiris og grønn salat tilsatt en liten boks hermetiske maiskorn.


Dette er en lettlaget gryterett som passer like godt til gjester som til vanlig middag. Retten inneholder chilipasta (sambal Oelek), som du får kjøpt i velassorterte daglivareforretninger eller innvandrerbutikker. Pastaen er sterk, så smak deg frem.

Del kyllingfiletene i store biter. Stek dem i litt olje og sett til side. Skjær paprikaen i tykke ringer som du igjen deler i fire. Del opp purren i tykke ringer og squashen i store biter. Er sjampinjongene små, kan du bruke dem hele. Del dem ellers i to eller fire. Stek grønnsakene og soppen og sett til side sammen med kyllingen. Løs opp hønsebuljongen i vannet og kok opp.
Tilsett vin, presset hvitløk, soyasaus og chilipasta (sabal Oelek). Kok i 5 minutter. Dryss maisenna i den kokende væsken og rør til den er passe tykk. Legg kyllingbiter, grønnsaker og sopp i sausen og varm opp.

Smak til med eventuelt mer soyasaus og chilipasta.

Kilde: Libra Helse og Kosthold
Foto: Alexander Hagstadius

Tips om denne oppskriften

© 2021 Libra Helse og Kosthold : Terms Of Use : Privacy Statement
Libra Helse og Kostholdsorganisasjon
© 2021 Libra Helse og Kosthold