•   Kveldsro terrasse 8, 1368 Stabekk
  •  67 11 54 80
  •   post@libra-helse.no
 
  • Register
 
Login
   Search
Libra helse og kosthold
  • Om Libra
    • -Historien
    • -Konseptet
    • -Kursledere
    • -Voksenopplæring
    • -Gode grunner til å velge Libra
    • -Attføring
  • Kurs
    • -Finn ditt kurs
    • -Ned i vekt - grunnkurs
    • -Ned i vekt - videregående
    • -Ned i vekt - dropp inn
    • -Ned i vekt - maxikurs
    • -Stabiliseringskurs
    • -Vennekurs
    • -Personlig veiledning
    • -Ditt eget slankekurs
    • -Nett og telefonkurs
    • -Bedriftskurs
    • -E-læring - helse og kosthold
    • -Livsstilsendring på vei mot jobb
  • Oppskrifter
    • -Frokost
      • --Grøt og frokostblandinger
      • --Pålegg
    • -Lunsj og småretter
      • --Omeletter
      • --Smørbrød
      • --Salater
      • --Tapas
    • -Middag
      • --Supper
      • --Vegetarisk
      • --Fisk og skalldyr
      • --Kylling og fjærkre
      • --Kjøtt
      • --Pizza og paier
      • --Middagstilbehør
    • -Sauser og dressinger
      • --Kalde
    • -Baking
      • --Brød og rundtstykker
      • --Kaker
    • -Desserter
      • --Frukt og bær
      • --Fromasj og mousse
      • --Pudding og gele
      • --Is og sorbet
      • --Dessertkaker
  • Mat og helsetips
    • -Mat og helse
    • -Nyttige nettsider
    • -Aktuelle tester
    • -Helsenytt
    • -Kostholdsplanleggeren
    • -Libras årshjul
    • -Sunn livsstil
  • Blogg
    • -Suksesshistorier
  • Produkter
  • Kontakt oss

Derfor reduserer omega-3 risikoen for sykdom

Publisert av www.forskning,no 25.11 2015 05:00 

Nå forstår norske forskere mer om hvordan omega-3 egentlig virker. Ødelagte søppelproteiner inne i cellene våre kan føre til sykdom og omega-3 hjelper cellene med å fjerne disse skadelige stoffene.

De som spiser mye fet fisk og annen sjømat har mindre risiko for mange sykdommer, som kreft og hjerte-kar-sykdommer. Forskere har derfor lenge fortalt oss at omega-3 er bra for helsen.

I fet fisk og tran er det flerumettede omega-3-fettsyrer, men hva er det med disse stoffene som motvirker sykdommer? Les mer her


Supergrønnsaken brokkoli

Spis mer brokkoli - og spis stilken! Brokkoli er en av de mest næringsrike grønnsakene vi har – rett og slett en antioksidantbombe. Den inneholder mer C-vitamin enn appelsiner og er en god kilde til andre viktige vitaminer og mineraler. Det er godt å vite om en grønnsak som smaker så godt.




Kantarell

Kantarell er en viltvoksende sopp og er vanlig å finne i skogsområder med mye mose. Kantarell er helt gul, både på hatt og stilk. Hatten er glatt på oversiden, og randen er ujevnt bølget. På undersiden av hatten er det ribbeformede tykke skiver som fortsetter nedover stilken. Stilken er 3 – 6 cm lang og er tett og kjøttfull. Kjøttet er hvitt og fast. Hele soppen er spiselig og har en god smak som er litt kraftigere enn sjampinjong og med en pepperaktig ettersmak. Kantarell selges også til storhusholdning i tørket tilstand og fargen vil da være litt mørkere - kilde: www.frukt.no

 

© 2021 Libra Helse og Kosthold : Terms Of Use : Privacy Statement
Libra Helse og Kostholdsorganisasjon
© 2021 Libra Helse og Kosthold