Nå forstår norske forskere mer om hvordan omega-3 egentlig virker. Ødelagte søppelproteiner inne i cellene våre kan føre til sykdom og omega-3 hjelper cellene med å fjerne disse skadelige stoffene.
De som spiser mye fet fisk og annen sjømat har mindre risiko for mange sykdommer, som kreft og hjerte-kar-sykdommer. Forskere har derfor lenge fortalt oss at omega-3 er bra for helsen.
I fet fisk og tran er det flerumettede omega-3-fettsyrer, men hva er det med disse stoffene som motvirker sykdommer? Les mer her
Spis mer brokkoli - og spis stilken! Brokkoli er en av de mest næringsrike grønnsakene vi har – rett og slett en antioksidantbombe. Den inneholder mer C-vitamin enn appelsiner og er en god kilde til andre viktige vitaminer og mineraler. Det er godt å vite om en grønnsak som smaker så godt.
Kantarell er en viltvoksende sopp og er vanlig å finne i skogsområder med mye mose. Kantarell er helt gul, både på hatt og stilk. Hatten er glatt på oversiden, og randen er ujevnt bølget. På undersiden av hatten er det ribbeformede tykke skiver som fortsetter nedover stilken. Stilken er 3 – 6 cm lang og er tett og kjøttfull. Kjøttet er hvitt og fast. Hele soppen er spiselig og har en god smak som er litt kraftigere enn sjampinjong og med en pepperaktig ettersmak. Kantarell selges også til storhusholdning i tørket tilstand og fargen vil da være litt mørkere - kilde: www.frukt.no